Pita od krumpira i špinata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 400 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • sol
  • malo vode
  • Za punjenje:
  • 500 g špinata
  • 500 g krumpira
  • 150 g svježeg sira
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 jaje
  • sol, papar
  • 3 žlice maslinova ulja

Priprema

1. korak

Skuhajte krumpire u ljusci. U drugoj posudi blanširajte špinat u puno slane vode. Ocijedite špinat i usitnite nožem. Nasjeckajte sitno češnjak. Špinat pomiješajte sa svježim sirom, maslinovim uljem, razmućenim jajem, nasjeckanim češnjakom, posolite i popaprite. Kuhane krumpire ogulite i pustite da se ohlade.

2. korak

Od brašna, maslaca, soli i malo vode umijesite glatko tijesto. Zarolajte ga u kuglu, stavite u plastičnu foliju pa pustite da odstoji u frižideru barem pola sata. Nakon toga premijesite ga i razvaljajte tanko. Tijestom obložite namašćeni i brašnom posipan lim za pečenje.

3. korak

Tijesto prekrijte smjesom od špinata. Kuhane krumpire narežite na tanke ploške, pa ih položite na smjesu od špinata. Krumpire prelijte s malo maslinova ulja i posipajte ribanim sirom.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko pola sata, na 180 Celzijevih stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:54