Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2 – 4
Sastojci
- 500 g očišćenih kestena
- 1 dl mlijeka
- 200 g šećera
- 6 jaja
- 100 g grubo nasjeckanih badema
- 0,5 dl rakije
- sok od jednog limuna
- sjemenke dva veća nara
- pola čaše crnog vina
- 3 žlice šećera
Priprema
1. korak
Očišćene kestene kuhajte u mlijeku dok sasvim ne omekšaju. Ako koristite kesten-pire, prilagodite količinu šećera (jer je pire najčešće zaslađen). Kesten-pire također pomiješajte s mlijekom. Žumanjke istucite sa šećerom dok smjesa ne posvijeti i postane pjenasta.
2. korak
Dodajte smjesi nasjeckane bademe, limunov sok i rakiju, pa sve umiješajte u kesten-smjesu. Bjelanjke tucite s prstohvatom soli u čvrst snijeg. Snijeg polako umiješajte u smjesu od kestena. Izlijte sve u namašćen i pobrašnjen kalup za torte promjera 26 do 28 cm. Pecite oko 45 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.
3. korak
Poslužite suho, s voćem, umakom od jogurta ili nara. Očišćene sjemenke dva veća nara kuhajte s pola čaše crnog vina i dvije žlice šećera, dok se umak ne reducira do željene gustoće. Umakom premažite ohlađenu tortu.