Pita od kestena s umakom od nara

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2 – 4

Sastojci

  • 500 g očišćenih kestena
  • 1 dl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 6 jaja
  • 100 g grubo nasjeckanih badema
  • 0,5 dl rakije
  • sok od jednog limuna
  • sjemenke dva veća nara
  • pola čaše crnog vina
  • 3 žlice šećera

Priprema

1. korak

Očišćene kestene kuhajte u mlijeku dok sasvim ne omekšaju. Ako koristite kesten-pire, prilagodite količinu šećera (jer je pire najčešće zaslađen). Kesten-pire također pomiješajte s mlijekom. Žumanjke istucite sa šećerom dok smjesa ne posvijeti i postane pjenasta.

2. korak

Dodajte smjesi nasjeckane bademe, limunov sok i rakiju, pa sve umiješajte u kesten-smjesu. Bjelanjke tucite s prstohvatom soli u čvrst snijeg. Snijeg polako umiješajte u smjesu od kestena. Izlijte sve u namašćen i pobrašnjen kalup za torte promjera 26 do 28 cm. Pecite oko 45 minuta na 170 Celzijevih stupnjeva.

3. korak

Poslužite suho, s voćem, umakom od jogurta ili nara. Očišćene sjemenke dva veća nara kuhajte s pola čaše crnog vina i dvije žlice šećera, dok se umak ne reducira do željene gustoće. Umakom premažite ohlađenu tortu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:44