Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- Za tijesto:
- šalica i pol pšeničnog brašna ili kombinacija pšeničnog i kukuruznog
- malo soli
- žlica šećera
- 100 g maslaca
- 4-6 žlica vode
- Za kremu:
- jedna hokaido buča srednje veličine
- 2 dl slatkog vrhnja
- šalica smeđeg šećera
- pola žličice cimeta
- pola žličice đumbira u prahu
- 2 jaj
Priprema
1. korak
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto – maslac usitnite prstima, po potrebi dodajte još brašna ako je ljepljivo. Ostavite da odstoji preko noći. Hladno će tijesto biti prilično tvrdo. Razmekšajte ga rukama i valjkom, ali ne previše jer će se lijepiti.
2. korak
Tankim slojem tijesta obložite namašten i pobrašnjen okrugli kalup za pitu. Ako koristite kalup iz komada, bez dna koje se može odvojiti, možete ga obložiti masnim papirom, pa na njega stavite tijesto. To će olakšati vađenje pečene pite iz kalupa.
3. korak
Tijesto nabockajte vilicom, prekrijte još jednim slojem masnog papira i na njega stavite dvije šake graha. Pecite prazno tijesto bez nadjeva petnaestak minuta na 180 stupnjeva – grah će spriječiti da se tijesto napuhne.
4. korak
Izvadite iz pećnice, maknite papir i grah pa pustite da se tijesto malo ohladi. Za to vrijeme pripremite kremu.
5. korak
Bundevu ogulite i narežite na kockice. Pecite je u pećnici na 180 stupnjeva dok sasvim ne omekša, petnaestak minuta. Prebacite u blender, pa s jajima i slatkim vrhnjem pretvorite u glatki pire. Dodajte šećer i začine, pa kušajte. Dotjerajte začine po svojoj želji.
6. korak
Napunite koricu pireom od bundeve pa pecite u pećnici još četrdesetak minuta. Pustite da se sasvim ohladi.