Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 2 pileća batka s karabatkom
- sol, papar
- maslinovo ulje
- 1 šalica temeljca
- 400 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 100 ml bijelog vina
- sjeckani peršin
Priprema
1. korak
Piletinu natrljajte solju i paprom. Sa svih strana je prepržite na malo jačoj vatri da dobije boju. Stavite je sa strane. Nasjeckajte luk. Šampinjone narežite na četvrtine. U masnoću od piletine stavite luk i dinstajte ga dok ne postane staklast.
2. korak
Dodajte piletinu, zalijte s malo temeljca i nastavite dinstati u pokrivenoj posudi dvadesetak minuta. Dodajte šampinjone i nastavite pirjati u pokrivenoj posudi još desetak minuta. Posolite, zalijte vinom pa pirjajte nepoklopljeno dok alkohol ne ispari. Nasjeckajte peršin i pospite ga po mesu i šampinjonima.
3. korak
Savjet: Ovo će jelo najbolje prijati uz kuhanu rižu, koju obilno zalijte dobivenim umakom. Djeci će se možda više svidjeti varijanta s pireom od krumpira.