Piletina s rajčicama i vinom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 pečeno pile (narezano i bez kože)
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
  • 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 stabljika celera, sitno nasjeckana
  • 2 lista lovora
  • 1 jušna žlica sitno nasjeckanog ružmarina (ako je sušeni, pola manje)
  • 1 čajna žlica majčine dušice
  • 1,5 dl suhog bijelog vina
  • 1/2 čajne žlice šećera
  • 500 g pasirane rajčice
  • 200 g risoni tjestenine
  • 50 g fino ribanog parmezana
  • 2 jušne žlice sitno nasjeckanog peršina
  • 1/2 limuna, fino naribana korica

Priprema

1. korak

U većoj plitkoj zdjeli propirjajte luk na maslinovu ulju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, lovor, ružmarin i majčinu dušicu. Promiješajte.

2. korak

Dodajte vino i pustite da zavrije. Umiješajte pasiranu rajčicu i kuhajte dok ne zakipi. Tjesteninu pomiješajte s 400 ml kipuće posoljene vode.

3. korak

U pleh za pečenje stavite piletinu, preko nje tjesteninu te sve prelijte umakom od rajčica.

4. korak

Pecite 15-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Zatim posipajte parmezanom i pecite još 15 minuta. Na kraju pospite peršinom i koricom limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:14