Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 pečeno pile (narezano i bez kože)
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 velika glavica luka, sitno nasjeckana
- 4 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 stabljika celera, sitno nasjeckana
- 2 lista lovora
- 1 jušna žlica sitno nasjeckanog ružmarina (ako je sušeni, pola manje)
- 1 čajna žlica majčine dušice
- 1,5 dl suhog bijelog vina
- 1/2 čajne žlice šećera
- 500 g pasirane rajčice
- 200 g risoni tjestenine
- 50 g fino ribanog parmezana
- 2 jušne žlice sitno nasjeckanog peršina
- 1/2 limuna, fino naribana korica
Priprema
1. korak
U većoj plitkoj zdjeli propirjajte luk na maslinovu ulju. Dodajte sitno nasjeckani češnjak, lovor, ružmarin i majčinu dušicu. Promiješajte.
2. korak
Dodajte vino i pustite da zavrije. Umiješajte pasiranu rajčicu i kuhajte dok ne zakipi. Tjesteninu pomiješajte s 400 ml kipuće posoljene vode.
3. korak
U pleh za pečenje stavite piletinu, preko nje tjesteninu te sve prelijte umakom od rajčica.
4. korak
Pecite 15-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva. Zatim posipajte parmezanom i pecite još 15 minuta. Na kraju pospite peršinom i koricom limuna.