Pileći paprikaš

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 kg pilećih bataka 1
  • 2 veće glavice crvenog luka
  • 4 veće mrkve
  • 1 korijen celera
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 2 žlice kiselog vrhnj
  • pileći temeljac
  • sol
  • papar u zrnu

Priprema

1. korak

Pileće batke dobro posolite i popaprite. U posudi zagrijte ulje i meso popržite sa svih strana. Kada dobije boju, maknite s vatre i meso izvadite.

2. korak

Luk narežite na sitne komade, a mrkvu i celer nari­baj­te i dodajte luku. Sve to malo propirjajte na ulju na kojem se dinstala piletina.

3. korak

Kada povrće malo omekša, dodajte crvene paprike, sol i papar te na­kon minutu koncentrat rajčice i miješajte.

4. korak

Do­daj­te ponovno meso te podlijte pilećim temelj­cem. Kada temeljac zakipi, smanjite vatru i po­klo­pite. Svako malo protresite posudu kako se meso ne bi zalijepilo za dno.

5. korak

Paprikaš je gotov kada meso omekša. Probajte ga probosti vilicom (kada se meso lagano odvaja od kostiju, jelo je gotovo). Izvadite batke iz umaka i odložite sa strane.

6. korak

Štapnim mikserom izmiksajte umak i povće te dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i dobro pomiješajte. Vratite batke u kremasti umak i poklopite. Servirajte s njokima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:54