Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 kg pilećih bataka 1
- 2 veće glavice crvenog luka
- 4 veće mrkve
- 1 korijen celera
- maslinovo ulje
- 1 žlica koncentrata rajčice
- mljevena crvena paprika (slatka)
- 2 žlice kiselog vrhnj
- pileći temeljac
- sol
- papar u zrnu
Priprema
1. korak
Pileće batke dobro posolite i popaprite. U posudi zagrijte ulje i meso popržite sa svih strana. Kada dobije boju, maknite s vatre i meso izvadite.
2. korak
Luk narežite na sitne komade, a mrkvu i celer naribajte i dodajte luku. Sve to malo propirjajte na ulju na kojem se dinstala piletina.
3. korak
Kada povrće malo omekša, dodajte crvene paprike, sol i papar te nakon minutu koncentrat rajčice i miješajte.
4. korak
Dodajte ponovno meso te podlijte pilećim temeljcem. Kada temeljac zakipi, smanjite vatru i poklopite. Svako malo protresite posudu kako se meso ne bi zalijepilo za dno.
5. korak
Paprikaš je gotov kada meso omekša. Probajte ga probosti vilicom (kada se meso lagano odvaja od kostiju, jelo je gotovo). Izvadite batke iz umaka i odložite sa strane.
6. korak
Štapnim mikserom izmiksajte umak i povće te dodajte dvije žlice kiselog vrhnja i dobro pomiješajte. Vratite batke u kremasti umak i poklopite. Servirajte s njokima.