Pileći curry s banana tikvom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1/2 banana tikve
  • 250 g pilećih prsa
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1/2 čašice kiselog vrhnja
  • 1 žličica curryja
  • sol, malo papra

Priprema

1. korak

Na suncokretovu ulju zažutite luk, dodajte češnjak i na kockice narezanu piletinu te pržite 6-7 minuta. Posolite, popaprite, dodajte curry, kiselo vrhnje, izmiješajte i kuhajte još koju minutu.

2. korak

Banana tikvu ogulite, izrežite na ploške debljine pola prsta i popecite na grill tavi na srednje jakoj vatri uz dodatak malo ulja. Na tanjur stavite jedan pečeni bundevin odrezak, na njega žlicu curryja pa na njega opet bundevu i curry.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:18