Pileći bataci sa sezonskim povrćem

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 45 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg pilećih bataka
  • 1 velika glavica luka
  • 1 ljutike
  • 250 g cherry rajčica
  • 250 g šampinjona ili nekih drugih sezonskih gljiva
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 4 režnja češnjaka
  • stručak svježeg estragona
  • 100 ml bijelog vermuta ili slatkog bijelog vina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Posolite meso. Očistite ljutiku, operite rajčice. Glavicu luka narežite na kolutove. Nauljite posudu za pečenje. Po dnu poslažite kolutove luka, a potom piletinu, ljutiku, cherry rajčice. Pokapajte maslinovim uljem, posolite, popaprite, posipajte sjeckanim estragonom, pa pokrijte aluminijskom folijom.

2. korak

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 25 minuta. Prelijte vermutom ili vinom, pa pecite još 10 minuta. Potom maknite foliju i pecite još 10 minuta da se meso zarumeni.

Savjet: Uz piletinu možete staviti i neko drugo sezonsko povrće kao što su tikvice ili pa tlidžan koje narežite na kockice ili crvenu i žutu papriku, a uz luk narežite i bijeli dio poriluka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:11