Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 75 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 3 komada pilećih bataka i zabataka
- 10 mini rajčica
- 3 zelene paprike
- 3 srednja krumpira
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 dl bijelog vina
- 2 dl pilećeg temeljca
- ulje
- grančice ružmarina
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
Priprema
1. korak
Batke odvojite od zabataka. Operite ih i osušite pa u svaki komad utrljajte sol, papar i crvenu papriku. Meso prepecite u većoj tavi na ulju, tako da porumeni. Izvadite meso pa na isto ulje stavite povrće, prvo luk, koji ste nasjeckali na kockice, pa ga pecite dok ne postane staklast.
2. korak
Zatim umiješajte papriku, narezanu na malo krupnije kocke, i na kraju krumpir, narezan na kriške. Pržite povrće miješajući, pa ga podlijte temeljcem i vinom i pustite da provrije.
3. korak
Sve povrće premjestite u lim za pečenje, a na vrh složite meso i popola prerezane mini rajčice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i sve pecite oko 45 minuta.
4. korak
Savjet: Kako bi meso bilo još sočnije, a povrće i začini još aromatičniji, pecite sve zajedno u zemljanoj poklopljenoj posudi umjesto u limu za pečenje.
5. korak
Ako je riječ o posudi od pečene gline, nemojte zaboraviti prije korištenja potopiti ju u hladnu vodu, a onda ju stavite u hladnu pećnicu kako bi se zajedno s njom zagrijavala.