Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2 – 4
Sastojci
- 3 kom pilećih prsa
- 5 dgk šunke
- 5 dkg špeka
- par žlica ulja
- 1 veća glavica crvvenog luka
- 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
- 2 režnja češnjaka
- pola kg tijesta po želji
Priprema
1. korak
Pileća prsa narežemo na snicle i kratko mariniramo u marinadi za piletinu.
2. korak
Na tanko narežemo šunku i špek i stavimo na šnicle te zarolamo i učvrstimo čačkalicom.
3. korak
Popržimo na vrućoj tavi s malo ulja da dobiju koricu. Maknemo s vatre.
4. korak
Na tom soku prodinstamo glavicu crvenog luka i vratimo rolice na vatru.
5. korak
Dinstamo poklopljeno uz dodavanje malo vode oko 30 minuta.
6. korak
Dodamo sojino vrhnje i sitno rezani češnjak i pustimo da zakuha.
7. korak
Skuhamo tijesto, prelijemo saftom i rolicama i poslužimo.
Vrlo ukusne rolice, brzo gotove kojima poseban okus daje sojino vrhnje.
Recept: Marina Pavlić