Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 pileća prsa bez kože
- 500 ml pilećeg temeljca
- 1 krastavac
- 1 svježa ljuta papričica
- 100 g kikirikija
- šaka svježih listića mente i peršina
- maslinovo ulje
- sok jednog limuna
- 2 dl jogurta
- sol
Priprema
1. korak
Odvojite prsa od kosti i kuhajte u temeljcu 10 – 15 minuta. Izvadite i pustite neka se ohlade. Operite krastavac i narežite ga s korom na vrlo tanke ploške. Usitnite listiće mente i peršina, dodajte ih jogurtu zajedno s limunovim sokom i malo soli.
2. korak
Pileća prsa narežite na vrlo tanke ploške. Dodajte im krastavac, kikiriki i tanke ploške ljute papričice. Obilno začinite maslinovim uljem i prelijte umakom od jogurta.