Pileća salata na ljuto

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 pileća prsa bez kože
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 1 krastavac
  • 1 svježa ljuta papričica
  • 100 g kikirikija
  • šaka svježih listića mente i peršina
  • maslinovo ulje
  • sok jednog limuna
  • 2 dl jogurta
  • sol

Priprema

1. korak

Odvojite prsa od kosti i kuhajte u temeljcu 10 – 15 minuta. Izvadite i pustite neka se ohlade. Operite krastavac i narežite ga s korom na vrlo tanke ploške. Usitnite listiće mente i peršina, dodajte ih jogurtu zajedno s limunovim sokom i malo soli.

2. korak

Pileća prsa narežite na vrlo tanke ploške. Dodajte im krastavac, kikiriki i tanke ploške ljute papričice. Obilno začinite maslinovim uljem i prelijte umakom od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:37