Pileća krilca u povrću

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g pilećih krilca
  • 3 krumpira
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 poriluk
  • cherry rajčice
  • pola l vode
  • 1 mrkva
  • glavica crvenog luka
  • sol, papar
  • začinske trave
  • žlica začinske trave

Priprema

1. korak

U jednom loncu zagrijte vodu u kojoj ćete skuhati krumpire, a u drugom ugrijte ulje i na njemu po­pecite već posoljena pileća krilca pa ih izvadite u drugu posudu.

2. korak

U tom istom loncu na ulju od krilca popecite nasjeckani crveni luk, nasjeckanu mrkvu na kockice, polovice cherry rajčica i nasje­ckani poriluk. Nakon desetak minuta, kada vidite da je krumpir skuhan, izvadite ga i procije­dite.

3. korak

Kad se sve povrće u loncu poveže, vratite krilca u lonac i dodajte procijeđeni krumpir. Sve prelijte s 2 dl vode i začinite crvenom paprikom, začinskim travama i paprom.

4. korak

Neka se sve to kuha oko 15 minuta. Na kraju sve servirajte tako da krilca prelijete maslinovim uljem i pospete ružmarinom ili majčinom dušicom.

5. korak

Savjet: Kao zamjenu za krilca možete koristiti i pileće batke ili prsa, a za krumpir pale­ntu. Ovo je jelo idealno za ljetne večere s prijateljima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:18