Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g pilećih krilca
- 3 krumpira
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 poriluk
- cherry rajčice
- pola l vode
- 1 mrkva
- glavica crvenog luka
- sol, papar
- začinske trave
- žlica začinske trave
Priprema
1. korak
U jednom loncu zagrijte vodu u kojoj ćete skuhati krumpire, a u drugom ugrijte ulje i na njemu popecite već posoljena pileća krilca pa ih izvadite u drugu posudu.
2. korak
U tom istom loncu na ulju od krilca popecite nasjeckani crveni luk, nasjeckanu mrkvu na kockice, polovice cherry rajčica i nasjeckani poriluk. Nakon desetak minuta, kada vidite da je krumpir skuhan, izvadite ga i procijedite.
3. korak
Kad se sve povrće u loncu poveže, vratite krilca u lonac i dodajte procijeđeni krumpir. Sve prelijte s 2 dl vode i začinite crvenom paprikom, začinskim travama i paprom.
4. korak
Neka se sve to kuha oko 15 minuta. Na kraju sve servirajte tako da krilca prelijete maslinovim uljem i pospete ružmarinom ili majčinom dušicom.
5. korak
Savjet: Kao zamjenu za krilca možete koristiti i pileće batke ili prsa, a za krumpir palentu. Ovo je jelo idealno za ljetne večere s prijateljima.