Pile na pivskoj boci

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 pile
  • 1 boca svijetlog piva
  • Sastojci za marinadu:
  • malo maslinova ulja
  • lišće celera
  • 2 češnja češnjaka
  • nekoliko zrna crvenog papra
  • malo krupne soli
  • nekoliko zrna koromača

Priprema

1. korak

Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Sve sastojke usitnite u mužaru pa pomiješajte s maslinovim uljem. Pastom premažite pile izvana i iznutra. Položite ga na pivsku bocu tako da uspravno sjedi i ubacite u pećnicu.

2. korak

Pivo bi trebalo polako kipjeti i zalijevati pile. Ako ne kipi, svakih dvadesetak minuta u bocu uronite kuhaču pa će tekućina iskipjeti. Pecite dok sasvim ne porumeni, oko sat vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:30