Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 1-2
Sastojci
- 1 šalica crvene jasmin riže
- 3-4 šalice pilećeg temeljca
- 1/2 žličice soli
- 2 lista lovora
- 150 g svježe kobasice (ili lagano dimljena, ne presuha)
- 1 poriluk
- 200 g šitake gljiva
- 1 dcl bijelog vina
- nekoliko listića kadulje
Priprema
1. korak
Zakuhajte temeljac, dodajte mu lovor i sol (ako temeljac nije ranije soljen) pa dodajte rižu. Kad zakipi smanjite vatru pa kuhajte oko 25 minuta dok riža ne omekša, ali ostane al dente i popije većinu tekućine.
2. korak
Za to vrijeme na tavi popržite poriluk i gljive.
Kad omekšaju dodajte im oguljenu i usitnjenu kobasicu. Kuhačom miješajte dok se meso sasvim ne izmrvi i prožme s porilukom i gljivama (5-8 minuta).
3. korak
Dodajte riži. Podlijte vinom i dodajte usitnjene listiće kadulje. Pustite neka krčka još pet minuta da se okusi prožmu, a višak tekućine ispari.