Pilav

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 1-2

Sastojci

  • 1 šalica crvene jasmin riže
  • 3-4 šalice pilećeg temeljca
  • 1/2 žličice soli
  • 2 lista lovora
  • 150 g svježe kobasice (ili lagano dimljena, ne presuha)
  • 1 poriluk
  • 200 g šitake gljiva
  • 1 dcl bijelog vina
  • nekoliko listića kadulje

Priprema

1. korak

Zakuhajte temeljac, dodajte mu lovor i sol (ako temeljac nije ranije soljen) pa dodajte rižu. Kad zakipi smanjite vatru pa kuhajte oko 25 minuta dok riža ne omekša, ali ostane al dente i popije većinu tekućine.

2. korak

Za to vrijeme na tavi popržite poriluk i gljive.

Kad omekšaju dodajte im oguljenu i usitnjenu kobasicu. Kuhačom miješajte dok se meso sasvim ne izmrvi i prožme s porilukom i gljivama (5-8 minuta).

3. korak

Dodajte riži. Podlijte vinom i dodajte usitnjene listiće kadulje. Pustite neka krčka još pet minuta da se okusi prožmu, a višak tekućine ispari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:01