Pikantni ražnjići od piletine

Začinite si dan!

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 1

Sastojci

  • 1 pileća prsa
  • 1 limeta ili limun
  • 1 žličica nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica mljevenog đumbira
  • 1 žličica mljevene slatke crvene paprike
  • 1 žlica meda
  • sol
  • crni i crveni papar
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Pileća prsa narežite na manje komade veličine zalogaja. U zdjelici pomiješajte med, maslinovo ulje, limetin ili limunov sok, mljeveni đumbir, mljevenu slatku i ljutu crvenu papriku, ružmarin, sol i papar.

2. korak

Prelijte marinadu preko narezane piletine i ostavite da se marinira par sati, bilo bi najbolje preko noći.

3. korak

Mariniranu piletinu nabodite na ražnjiće pa ih pecite na roštilju ili grill tavi, a može i u pećnici dok ne dobiju lijepu boju. Pospite ih peršinovim listom i poslužite uz umak od 200 g jogurta, jedne žlice kiselog vrhnja, žličice senfa, malo papra, soli i nasjeckanog peršinova lista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:29