Pikantne tikvice

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 4 tikvice zelene i žute
  • 1 srednje veliki luk
  • pola šalice svježeg kopra
  • 1-2 svježe čili papričice
  • 1 žličica sjemenki gorušice
  • 3 češnja češnjaka
  • pola šalice jabučnog octa
  • tri četvrtine šalice bijelog ili vinskog octa
  • trećina šalice šećera
  • peršinov list

Priprema

1. korak
Narežite tikvice na tanje kolutiće, a isto učinite i s lukom. Povrće stavite u cjedilo i ostavite u hladnjaku par sati da se iscijedi višak tekućine.

2. korak
Potom rukama nježno iscijedite tikvice i luk pa ih rasporedite u manje staklenke ili jednu veću zajedno s češnjevima češnjaka, čili papričicom kojoj ste prethodno uklonili sjemenke, koprom, peršinovim listom, sjemenkama gorušice.

3. korak
U loncu prokuhajte vodu s octom, šećerom i solju pa prelijte povrće, ohladite i čuvajte u
hladnjaku.

4. korak
Ukiseljenje tikvice jedu se u sendviču sa sirom ili sirnim namazom, dobar su prilog uz hladno pečenje ili meso iz tiblice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:38