Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 4 tikvice zelene i žute
- 1 srednje veliki luk
- pola šalice svježeg kopra
- 1-2 svježe čili papričice
- 1 žličica sjemenki gorušice
- 3 češnja češnjaka
- pola šalice jabučnog octa
- tri četvrtine šalice bijelog ili vinskog octa
- trećina šalice šećera
- peršinov list
Priprema
1. korak
Narežite tikvice na tanje kolutiće, a isto učinite i s lukom. Povrće stavite u cjedilo i ostavite u hladnjaku par sati da se iscijedi višak tekućine.
2. korak
Potom rukama nježno iscijedite tikvice i luk pa ih rasporedite u manje staklenke ili jednu veću zajedno s češnjevima češnjaka, čili papričicom kojoj ste prethodno uklonili sjemenke, koprom, peršinovim listom, sjemenkama gorušice.
3. korak
U loncu prokuhajte vodu s octom, šećerom i solju pa prelijte povrće, ohladite i čuvajte u
hladnjaku.
4. korak
Ukiseljenje tikvice jedu se u sendviču sa sirom ili sirnim namazom, dobar su prilog uz hladno pečenje ili meso iz tiblice.