Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- dvije velike skuše
- sok i pulpa jednog limuna
- četiri češnja češnjaka
- ljuta paprika
- mljeveni kumin
- sol
Priprema
1. korak
Očistite skuše i odvojite filete od kosti. Od limuna, sitno sjeckanog češnjaka, ljute paprike i kumina napravite marinadu. Njome prelijte skušu i ostavite da stoji najmanje sat vremena.
2. korak
Nakon toga komade ribe pržite u woku ili dubokoj tavi, dok ne potamne sa svih strana. Pazite da ih ne presušite. Poslužite uz salatu od rikule, kuhanu blitvu s krumpirom ili lešo povrće po želji.
3. korak
Savjet: Ukoliko želite da riba bude jako ljuta na zagrijano ulje za prženje bacite i nasjeckanu čili papričicu, pa u tom ulju pržite skuše. Pržena pikantna skuša vrlo je često jelo azijske kuhinje. Aromatiziraju je kurkumom, timijanom, tucanim sjemenkama korijandera…
4. korak
Tamo se obično poslužuje na listu salate, s prženim kolutovima luka i drugim prženim povrćem uvaljanim u rižino brašno. (Od brašna, mineralne vode i jaja napravite smjesu gustoće kao za palačinke. U smjesu uvaljajte deblje kolutove luka, ili sjeckanog povrća. Pecite u zagrijanom dubokom ulju.)
5. korak
Ako niste raspoloženi ni za što tako egzotično, pikantnu skušu dodajte običnoj krumpir salati.