Pikantna juha od dagnji i ribe

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 25 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 200 g očišćenih dagnji
  • pola kilograma bijele ribe
  • 2 srednje velike mrkve
  • 2 manja korijena peršina
  • 1/4 korijena celera
  • glavica luka
  • 3 režnja češnjaka
  • lovorov list
  • žlica maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 2 žumanjka
  • list peršina
  • papar u zrnu
  • malo čilija

Priprema

1. korak

U veću posudu dodati korjenasto povrće, luk, češnjak i sve preliti vodom (oko litre). Kuhati na srednje jakoj vatri dok povrće ne omekša. Tada dodati i ribu, papar u zrnu i lovor.

2. korak

Posoliti, začiniti ljutom paprikom i više ne dolijevati vodu. Kad je riba kuhana, (ovisno o vrsti i veličini ribe, ali približno petnaest minuta) pažljivo je izvaditi. Procijediti juhu. Odvojite riblje meso od kosti.

3. korak

Dagnje ubacite u novu posudu i stavite na vatru tek toliko dugo da se otvore. Odvojite meso od ljuštura. Na maslacu u tavi pirjajte očišćene dagnje oko pet minuta. Podlijte juhom u koju ste dodali očišćenu ribu, pa dodajte i žumanjke.

4. korak

Dobro promiješajte i provjerite začine. Kuhajte još nekoliko minuta na laganoj vatri. Tada dodajte ljutu papriku i vrhnje. Po želji sve možete posuti usitnjenim listom peršina.

5. korak

Savjet: Zbog dekorativnosti nekoliko školjki možete ostaviti u otvorenim ljušturama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:20