Penne s grahom i svinjetinom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • oko 500 g svinjski lungić
  • glavica luka
  • mala konzerva crvenog grah
  • dva češnja češnjaka
  • 200 g svježih šampinjona
  • 2 žlice žlice svježeg peršina
  • žlica masti
  • sol, papar
  • 1 dl bijelog vina

Priprema

1. korak

U širokoj teći rastopite žlicu masti. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Lungić izrežite na tanke rezance. Šampinjone izrežite na tanke ploške.

2. korak

Meso kratko propržite na luku, a zatim dodajte i šampinjone pa podlijte vinom. Posolite i smanjite vatru – pustite da se kuha petnaestak minuta, odnosno dok vino ne ishlapi.

3. korak

Tada dodajte i ocijeđeni grah. Pustite neka krčka još deset minuta. Pred kraj dodajte sitno sjeckan svježi peršin. Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Poslužite s vrućim umakom.

4. korak

Savjet: Ljudi koji iz zdravstvenih razloga izbjegavaju svinjetinu ili jednostavno drže dijetu isto ovo jelo mogu napraviti s purećim ili pilećim prsima i tjesteninom od pira. Oni koji jedu svinjetinu, ali bi joj rado dali neki uzbudljiviji, egzotičniji oblik, iz recepta mogu izbaciti grah i gljive, a dodati kockice kisele jabuke. Kombinacija krte meke svinjetine i dinstanih jabuka, začinjenih zvjezdastim anisom zadovoljit će najhrabrije…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:24