Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- oko 500 g svinjski lungić
- glavica luka
- mala konzerva crvenog grah
- dva češnja češnjaka
- 200 g svježih šampinjona
- 2 žlice žlice svježeg peršina
- žlica masti
- sol, papar
- 1 dl bijelog vina
Priprema
1. korak
U širokoj teći rastopite žlicu masti. Dodajte sitno sjeckani luk i češnjak. Lungić izrežite na tanke rezance. Šampinjone izrežite na tanke ploške.
2. korak
Meso kratko propržite na luku, a zatim dodajte i šampinjone pa podlijte vinom. Posolite i smanjite vatru – pustite da se kuha petnaestak minuta, odnosno dok vino ne ishlapi.
3. korak
Tada dodajte i ocijeđeni grah. Pustite neka krčka još deset minuta. Pred kraj dodajte sitno sjeckan svježi peršin. Skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Poslužite s vrućim umakom.
4. korak
Savjet: Ljudi koji iz zdravstvenih razloga izbjegavaju svinjetinu ili jednostavno drže dijetu isto ovo jelo mogu napraviti s purećim ili pilećim prsima i tjesteninom od pira. Oni koji jedu svinjetinu, ali bi joj rado dali neki uzbudljiviji, egzotičniji oblik, iz recepta mogu izbaciti grah i gljive, a dodati kockice kisele jabuke. Kombinacija krte meke svinjetine i dinstanih jabuka, začinjenih zvjezdastim anisom zadovoljit će najhrabrije…