Pečeni svinjski but na lovački

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg svinjskog buta bez kosti
  • 10 dag suhe slanine
  • 25 dag crvenog luka
  • 4 – 5 režnjeva bijelog luka
  • 10 dag mrkve
  • 35 dag rajčica
  • 2 dl vina
  • 5 dag suhih šljiva
  • 25 dag krušaka
  • kim
  • sol i papar

Priprema

1. korak

Svinjski but našpikajte slaninom, mrkvom i bijelim lukom, zatim meso popaprite i pospite s malo kima.

2. korak

Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite na krupno narezani crveni luk, rajčice i suhe šljive te podlijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici na 185 stupnjeva Celzija oko 60 minuta. Provjerite je li meso pečeno, ako nije produljite s pečenjem dok ne omekša.

3. korak

Kad je meso gotovo, umak koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani dodajte kruške narezane na kriške i sve skupa prokuhajte 5 minuta. Meso narežite na šnite i prelijte gotovim umakom.

4. korak

Uz pečenje poslužite široke rezance i mahune propirjane na maslacu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:07