Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg svinjskog buta bez kosti
- 10 dag suhe slanine
- 25 dag crvenog luka
- 4 – 5 režnjeva bijelog luka
- 10 dag mrkve
- 35 dag rajčica
- 2 dl vina
- 5 dag suhih šljiva
- 25 dag krušaka
- kim
- sol i papar
Priprema
1. korak
Svinjski but našpikajte slaninom, mrkvom i bijelim lukom, zatim meso popaprite i pospite s malo kima.
2. korak
Stavite meso u posudu za pečenje, oko mesa stavite na krupno narezani crveni luk, rajčice i suhe šljive te podlijte vinom. Sve pokrijte folijom i pecite u pećnici na 185 stupnjeva Celzija oko 60 minuta. Provjerite je li meso pečeno, ako nije produljite s pečenjem dok ne omekša.
3. korak
Kad je meso gotovo, umak koji je ostao od pečenja propasirajte. U propasirani dodajte kruške narezane na kriške i sve skupa prokuhajte 5 minuta. Meso narežite na šnite i prelijte gotovim umakom.
4. korak
Uz pečenje poslužite široke rezance i mahune propirjane na maslacu.