Pečeni brancin s koprivom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 srednje velika brancina, cijeli ili fileti
  • 750 g mlade koprive
  • 2 žlice maslaca
  • vezica mladog češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • sol

Priprema

1. korak

Očistite ribe ako ste kupili cijele. Dobro ih osušite kuhinjskim papirom. Zarežite nožem ribu uzduž kralježnice ili samo zarežite kožu ako koristite filete.

2. korak

Zagrijte veliki lonac slane vode, pa u njemu blanširajte koprive (možda će vam dobro doći gumene rukavice da ne ispečete ruke). Kuhajte oko 5 minuta pa procijedite i usitnite nožem.

3. korak

Začinite dobrim maslinovim uljem i limunovim sokom, a možete dodati i šaku grožđica. Njihova slatkoć dobro pristaje oporosti koprive.

4. korak

Ugrijte grill tavu. Premažite je uljem za prženje pa na njoj ispecite ribu. Maknite s vatre, ali čuvajte ribu toplom. Rastopite maslac pa na njemu kratko zažutite sitno sjeckani češnjak. Prelijte njime ribu, pa je poslužite na podlozi od blanširane koprive.

5. korak

Savjet: U nedostatku koprive koristite špinat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:36