Pečene kruške sa skutom i pistacijama

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 3 zrele kruške
  • 200 g kozje ili kravlje skute
  • 2 žličice meda
  • 2 žlice dobrog maslinovog ulja
  • 100 g pistacija

Priprema

1. korak

Kruške narežite na ploške debljine oko centimetra. Premažite svaku plošku limunovim sokom pa bacite na rešetku roštilja.

2. korak

Zapecite oko dvije minute sa svake strane. Za to vrijeme nožem usitnite pistacije. Možete ih zamijeniti domaćim orasima ili bademima.

3. korak

Zapečenu plošku kruške poslužite sa skutom koju ste prelili s malo meda i maslinova ulja pa posuli pistacijama. Uz skutu će odlično prijati i jagode ili drugo sezonsko voće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:51