Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 110 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 800 g purećih prsa u komadu
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 2 žličice soli
- mljevenog papra
- 250 g rajčica
- 250 g luka
- 2 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 1 glavica kineskog kupusa
- svježi peršin
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Pureća prsa operite i posušite papirnatim ubrusom. Natrljajte ih solju, papričicom i paprom, pa ostavite stajati barem sat vremena. Nasjeckajte luk. Rajčicu ofurite vrelom vodom, pa uklonite kožu i razrežite je na četvrtine. Kineski kupus razrežite na veće komade.
2. korak
Dno vatrostalne posude nauljite maslinovim uljem. Rasporedite luk i rajčicu. Na sredinu stavite pureća prsa, a sa svake strane rasporedite komade kineskog kupusa. Pećnicu ugrijte na 180 ºC. Posudu s mesom i povrćem prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu. Tako pecite oko 40 minuta.
3. korak
Maknite foliju, pospite meso sjeckanim peršinom, prelijte vinom pa vratite u pećnicu i pecite još desetak minuta.
Savjet: Ako volite pikantnije, puretinu natrljajte i s malo ljute papričice, a uz rajčicu možete staviti i narezanu crvenu ili žutu papriku. Dobit ćete umak potpuno drukčijeg kusa.