Pečena pureća prsa u umaku od rajčice

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 110 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 800 g purećih prsa u komadu
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 2 žličice soli
  • mljevenog papra
  • 250 g rajčica
  • 250 g luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 glavica kineskog kupusa
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Pureća prsa operite i posušite papirnatim ubrusom. Natrljajte ih solju, papričicom i paprom, pa ostavite stajati barem sat vremena. Nasjeckajte luk. Rajčicu ofurite vrelom vodom, pa uklonite kožu i razrežite je na četvrtine. Kineski kupus razrežite na veće komade.

2. korak

Dno vatrostalne posude nauljite maslinovim uljem. Rasporedite luk i rajčicu. Na sredinu stavite pureća prsa, a sa svake strane rasporedite komade kineskog kupusa. Pećnicu ugrijte na 180 ºC. Posudu s mesom i povrćem prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu. Tako pecite oko 40 minuta.

3. korak

Maknite foliju, pospite meso sjeckanim peršinom, prelijte vinom pa vratite u pećnicu i pecite još desetak minuta.

Savjet: Ako volite pikantnije, puretinu natrljajte i s malo ljute papričice, a uz rajčicu možete staviti i narezanu crvenu ili žutu papriku. Dobit ćete umak potpuno drukčijeg kusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:39