Pečena cikorija sa šunkom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8 malih glavica cikorije ili endivije
  • 8 šnita šunke ili mekše slanine
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • žlice mlijeka
  • šalica naribanog tvrdog sira
  • pola šalice parmezana
  • sol, papar
  • malo ribanog indijskog oraščića

Priprema

1. korak

Oprane glavice cikorije blanširajte u puno slane vode, samo dok ne omekšaju, oko pet minuta. Pripremite maslacem premazanu posudu za pečenje.

2. korak

Dvije žlice maslaca otopite na lakšoj vatri, pa dodajte brašno i miješajte dok smjesa ne postane kremasta i malo potamni.

3. korak

Ulijte mlijeko konstantno miješajući, pazeći da se ne zgruda. Dodajte naribani sir i parmezan, posolite i popaprite, a po želji naribajte i malo muškatnog oraščića.

4. korak

Glavice endvije ili cikorije umotajte u listove šunke ili slanine, pa položite u posudu za pečenje. Prelijte umakom od sira i pospite sjeckanim peršinom. Zapecite kratko u pećnici na 180 stupnjeva, dok ne porumeni desetak minuta.

5. korak



Savjet: Ako želite ekstra hrskavu koricu, nakon što endivije prelijte umakom od sira obilno ih pospite krušnim mrvicama pa zapecite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:07