Pašta s bademima i češnjakom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • vrećica suhe tjestenine
  • vezica mladog češnjaka
  • 3/4 šalice blanširanih ploški badema
  • pola šalice cijelih badema
  • maslinovo ulje
  • 3 žlice maslaca
  • žličica suhog bosiljka
  • sok pola limuna
  • sol, papar
  • 250 g graška
  • pola šalice ribanog parmezana

Priprema

1. korak

Blanširane bademe stavite u blender i dodajte vode koliko treba da ih se može samljeti i napraviti glatku kremu. Dodajte usitnjeni češnjak pa sve dobro izmiksajte da dobijete pastu. Posolite.

2. korak

Tjesteninu po izboru skuhajte u puno slane vode, tako da ostane al dente. Sačuvajte tri šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.

3. korak

U dubokoj širokoj tavi zagrijte žlicu ulja i žlicu maslaca. Na ulje dodajte pire od badema i pustite da krčka oko tri minute, da se malo zgusne. Dodajte škrobnu vodu, još malo posolite i popaprite. Krčkajte još tri minute pa dodajte grašak i tjesteninu.

4. korak

Kuhajte koliko treba da grašak omekša. Na kraju umiješajte preostali maslac, limunov sok, bosiljak i mentu. Pospite ribanim parmezanom i začinite s još svježe mljevenog papra. Na suhoj tavi popržite cijele bademe. Grubo ih usitnite nožem, pa njima pospite tjesteninu prije serviranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:34