Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- vrećica suhe tjestenine
- vezica mladog češnjaka
- 3/4 šalice blanširanih ploški badema
- pola šalice cijelih badema
- maslinovo ulje
- 3 žlice maslaca
- žličica suhog bosiljka
- sok pola limuna
- sol, papar
- 250 g graška
- pola šalice ribanog parmezana
Priprema
1. korak
Blanširane bademe stavite u blender i dodajte vode koliko treba da ih se može samljeti i napraviti glatku kremu. Dodajte usitnjeni češnjak pa sve dobro izmiksajte da dobijete pastu. Posolite.
2. korak
Tjesteninu po izboru skuhajte u puno slane vode, tako da ostane al dente. Sačuvajte tri šalice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina.
3. korak
U dubokoj širokoj tavi zagrijte žlicu ulja i žlicu maslaca. Na ulje dodajte pire od badema i pustite da krčka oko tri minute, da se malo zgusne. Dodajte škrobnu vodu, još malo posolite i popaprite. Krčkajte još tri minute pa dodajte grašak i tjesteninu.
4. korak
Kuhajte koliko treba da grašak omekša. Na kraju umiješajte preostali maslac, limunov sok, bosiljak i mentu. Pospite ribanim parmezanom i začinite s još svježe mljevenog papra. Na suhoj tavi popržite cijele bademe. Grubo ih usitnite nožem, pa njima pospite tjesteninu prije serviranja.