Paprike punjene rižom i gljivama

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4-6 većih paprika
  • šalica riže dugog zrna
  • žlica maslaca
  • 200 g svježih šampinjona (ili mješavina gljiva po vašem izboru)
  • glavica luka
  • 100 g slanine
  • vezica svježeg peršina
  • sol, papar

Priprema

1. korak

U slanu vodu stavite kuhati rižu. Paprikama odrežite vrhove i izdubite sjemenke. U velikom loncu pustite da zakipi voda pa u njoj blanširajte paprike vrlo kratko. Pazite da ‘školjke’ ostanu cijele.

2. korak

Ocijedite i pustite da se ohlade. U tavi rastopite maslac pa na njemu zažutite luk. Dodajte mu slaninu izrezanu na prutiće i gljive izrezane na ploške.

3. korak

Pirjajte dok gljive ne omekšaju i puste višak vode. Na kraju posipajte peršinom. Ocijedite kuhanu rižu pa dodajte gljiva. Pomiješajte smjesu i provjerite začine. Dodajte papra.

4. korak

Smjesom napunite paprike. Poslažite ih u vatrostalnu posudu i prelijte s malo maslinova ulja. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dvadestak minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:03