Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4-6 većih paprika
- šalica riže dugog zrna
- žlica maslaca
- 200 g svježih šampinjona (ili mješavina gljiva po vašem izboru)
- glavica luka
- 100 g slanine
- vezica svježeg peršina
- sol, papar
Priprema
1. korak
U slanu vodu stavite kuhati rižu. Paprikama odrežite vrhove i izdubite sjemenke. U velikom loncu pustite da zakipi voda pa u njoj blanširajte paprike vrlo kratko. Pazite da ‘školjke’ ostanu cijele.
2. korak
Ocijedite i pustite da se ohlade. U tavi rastopite maslac pa na njemu zažutite luk. Dodajte mu slaninu izrezanu na prutiće i gljive izrezane na ploške.
3. korak
Pirjajte dok gljive ne omekšaju i puste višak vode. Na kraju posipajte peršinom. Ocijedite kuhanu rižu pa dodajte gljiva. Pomiješajte smjesu i provjerite začine. Dodajte papra.
4. korak
Smjesom napunite paprike. Poslažite ih u vatrostalnu posudu i prelijte s malo maslinova ulja. Zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dvadestak minuta.