Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 crvene paprike
- 2 šalice kvinoje
- 2 mrkve
- vezica peršina
- svježi listići bosiljka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žlica kvasine
- sol, papar
Priprema
1. korak
Isperite kvinoju pa je stavite kuhati u vodu u omjeru 1:3. Neka se kuha otprilike 15 minuta, dok klice ne postanu vidljive. Isperite je vodom pa ostavite da se dobro ocijedi. Mrkvu sitno nasjeckajte. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, kvasinu, sol i papar. U većoj zdjeli pomijašjte kvinoju, mrkvu i sjeckane listove peršina. Prelijte ih mješavinom ulja i octa. Promiješajte pa ako je potrebno dodatno posolite i popaprite.
2. korak
Paprike operite i prepolovite, pa im izvadite koštice. Nadjev stavljajte u paprike pa sve zajedno ukrasite listićima bosiljka.
3. korak
Savjet: Umjesto kvinoje, za nadjev možete upotrijebiti kuhani bulgur ili cous cous. Paprike možete ispeći u pećnici pa ih pečene puniti nadjevom. Pospite sve korijanderom ili mentom.