Paprike punjene nadjevom od kvinoje

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 crvene paprike
  • 2 šalice kvinoje
  • 2 mrkve
  • vezica peršina
  • svježi listići bosiljka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica kvasine
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Isperite kvinoju pa je stavite kuhati u vodu u omjeru 1:3. Neka se kuha otprilike 15 minuta, dok klice ne postanu vidljive. Isperite je vodom pa ostavite da se dobro ocijedi. Mrkvu sitno nasjeckajte. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, kvasinu, sol i papar. U većoj zdjeli pomijašjte kvinoju, mrkvu i sjeckane listove peršina. Prelijte ih mješavinom ulja i octa. Promiješajte pa ako je potrebno dodatno posolite i popaprite.

2. korak

Paprike operite i prepolovite, pa im izvadite koštice. Nadjev stavljajte u paprike pa sve zajedno ukrasite listićima bosiljka.

3. korak

Savjet: Umjesto kvinoje, za nadjev možete upotrijebiti kuhani bulgur ili cous cous. Paprike možete ispeći u pećnici pa ih pečene puniti nadjevom. Pospite sve korijanderom ili mentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:35