Panna cotta od zelenog Matcha čaja sa želeom od lubenica

 Marko Miščević

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 želatina u prahu
  • 10 g zelenog Matcha čaja u prahu
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • Za žele:
  • 2 dcl vode
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žličica limunova soka
  • 1 kg očišćene lubenice

Priprema

1. korak

Žele od lubenice: U zdjelici rastopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da odleži 10 minuta. U posudu na laganu vatru stavite 2 dl vode, prstohvat soli i šećer te lagano miješajte 2 do 3 minute dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i umiješajte želatinu. U blender stavite lubenicu i limunov sok, izblendajte i nakon toga procijedite kroz sitno sito. Smjesu rasporedite po želji u posude za panna cottu.

2. korak

Panna cotta:

U zdjelici rastopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da odleži 10 minuta. U posudu na laganu vatru stavite slatko vrhnje, mlijeko, šećer i vanilin šećer te kuhajte dok ne zakipi, uz stalno miješanje. Maknite s vatre i umiješajte želatinu. U posudice u kojima je žele od lubenice rasporedite smjesu, ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider dok ne otvrdnu. Servirajte po želji s raznim voćem i začinskim biljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:24