Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 10 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 400 ml jogurta
- 400 ml slatkog vrhnja
- 6 listića želatine
- 3-4 žlice šećera
- 1 žličica arome naranče ili vanilije
- 300 g miješanog bobičastog voća – jagode, maline, kupine i ribizl (može i smrznuto)
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice smeđeg šećera
- 1 žličica ribanog muškatnog oraščića
Priprema
1. korak
Slatko vrhnje zagrijte sa šećerom i miješajte dok se šećer sasvim ne rastopi. Listiće želatine namočite u hladnu vodu pa pustite da nabubre. Kad nabubre, ocijedite ih i dodajte im nekoliko žlica vrućeg vrhnja. Miješajte dok se ne rastopi pa ulijte u ostatak vrhnja.
2. korak
Dodajte jogurt i željenu aromu pa dobro izmiješajte. Podijelite smjesu u šest malih staklenki pa stavite u frižider nekoliko sati. Za to vrijeme na maslacu pirjajte voće sa šećerom. Kad se zgusne, dodajte muškatni prah. Provjerite je li dovoljno slatko.
3. korak
Dodajte umak na ohlađenu i stisnutu panacottu pa i njega malo ohladite. Poklopite staklene teglice i ubacite u košaru za piknik zajedno s paketićem plastičnih žlica.