Panacotta od jogurta s bobičastim voćem

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 10 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 400 ml jogurta
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 6 listića želatine
  • 3-4 žlice šećera
  • 1 žličica arome naranče ili vanilije
  • 300 g miješanog bobičastog voća – jagode, maline, kupine i ribizl (može i smrznuto)
  • 2 žlice maslaca
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica ribanog muškatnog oraščića

Priprema

1. korak

Slatko vrhnje zagrijte sa šećerom i miješajte dok se šećer sasvim ne rastopi. Listiće želatine namočite u hladnu vodu pa pustite da nabubre. Kad nabubre, ocijedite ih i dodajte im nekoliko žlica vrućeg vrhnja. Miješajte dok se ne rastopi pa ulijte u ostatak vrhnja.

2. korak

Dodajte jogurt i željenu aromu pa dobro izmiješajte. Podijelite smjesu u šest malih staklenki pa stavite u frižider nekoliko sati. Za to vrijeme na maslacu pirjajte voće sa šećerom. Kad se zgusne, dodajte muškatni prah. Provjerite je li dovoljno slatko.

3. korak

Dodajte umak na ohlađenu i stisnutu panacottu pa i njega malo ohladite. Poklopite staklene teglice i ubacite u košaru za piknik zajedno s paketićem plastičnih žlica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:03