Palenta s umakom od gljiva

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 50 g fino ribanog sira Grana Padano
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
  • 1 luk, sitno narezan na kolutove
  • 2 jušne žlice maslaca
  • 1/2 kg smrznutih miješanih gljiva
  • 1 dcl suhog bijelog vina
  • 1 čajna žlica sjeckanog timijana
  • 1 i pol jušna žlica sitno sjeckanog peršina
  • 40 dag palente

Priprema

1. korak

Na zagrijanom ulju u dubljoj tavi nekoliko minuta pirjajte luk i češnjak, dok ne omekšaju. Zatim luku i češnjaku primiješajte maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, timijan pa pokriveno pirjajte nekoliko minuta.

2. korak

Smanjite vatru, posolite i pirjajte dok gljive ne omekšaju, otprilike 10-ak minuta. Gotovo pospite peršinom.

3. korak

Palentu skuhajte prema uputi na pakiranju, a pred sam kraj kuhanja umiješajte ribani Grana Padano. Prije serviranja umakom prelijte palentu te pospite Grana Padanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:19