Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 5 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 50 g fino ribanog sira Grana Padano
- 2 žlice maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka, sitno sjeckana
- 1 luk, sitno narezan na kolutove
- 2 jušne žlice maslaca
- 1/2 kg smrznutih miješanih gljiva
- 1 dcl suhog bijelog vina
- 1 čajna žlica sjeckanog timijana
- 1 i pol jušna žlica sitno sjeckanog peršina
- 40 dag palente
Priprema
1. korak
Na zagrijanom ulju u dubljoj tavi nekoliko minuta pirjajte luk i češnjak, dok ne omekšaju. Zatim luku i češnjaku primiješajte maslac, a kad se rastopi, dodajte gljive, vino, timijan pa pokriveno pirjajte nekoliko minuta.
2. korak
Smanjite vatru, posolite i pirjajte dok gljive ne omekšaju, otprilike 10-ak minuta. Gotovo pospite peršinom.
3. korak
Palentu skuhajte prema uputi na pakiranju, a pred sam kraj kuhanja umiješajte ribani Grana Padano. Prije serviranja umakom prelijte palentu te pospite Grana Padanom.