Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Za palačinke:
- 2 jaja
- 100 g namjenskog brašna
- 50 ml mlijeka
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica naribane korice limuna
- Za vajnšato:
- 2 žutanjka
- 2 žlice šećera
- 1 dcl bijelog vina
- Za punjenje:
- 150 g preprženih i ugrubo usitnjenih lješnjaka
- šećer u prahu
Priprema
1. korak
Ispecite palačinke na tavici s malo maslaca.
U višem i užem lončiću umiješajte jaje i šećer, dodajte vino i na laganoj vatri lagano miksajte. Morate proći faze od potpuno pjenaste do gotovo gusto kremaste.
2. korak
Kad ste postigli zadnju fazu, pjenica koja je zapravo krema, skinite vajnšato s vatre i stavite sa strane.
3. korak
Palačinke punite na sljedeći način: rasprostrete palačinku, posipate površinu prženim lješnjacima pa šećerom u prahu i preklopite u trokut.
Na kraju sve prelijete vajnšatoom i posipate prženim lješnjacima. I to učinite sa svakom pojedinom palačinkom do isteka zaliha.