Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 i pol šalica brašna
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 1/2 šalice šećera
- 4 jaja
- 1 i pol šalice mlaćenice
- 3/4 šalice kravlje skute
- agavin ili javorov sirup
- borovnice, maline i ribizl
Priprema
1. korak
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, žumanjke, mlaćenicu i skutu.
2. korak
Istucite snijeg od bjelanjaka i nježno ga umiješajte u pripremljenu smjesu.
3. korak
Ispecite manje palačinke, otprilike pet do šest komada.
4. korak
Svaku palačinku prelijte agavinim ili javorovim sirupom te poslažite šumsko voće. I tako redom dok ne potrošite sve sastojke.
5. korak
Na kraju sve pospite šećerom u prahu.