Palačinke od krumpira i luka

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 4 krumpira (oko 1 kg)
  • vezica mladog luka
  • 2 jaja
  • brašno
  • sol, papar
  • ulje za prženje
  • šalica mladog sira
  • dvije žlice vrhnja
  • vezica svježeg vlasca

Priprema

1. korak

Ogulite krumpire i narežite ih na vrlo tanke ploške ili naribajte. Posolite, poparite, pa dodajte razmućena jaja u koja ste nasjeckali mladi luk.

2. korak

Dodajte malo brašna, tek toliko da dobijete kompaktnu smjesu. Zagrijte u dubljoj tavi dvije žlice ulja za prženje.

3. korak

Zagrabite smjesu od krumpira i stavite na vruću tavu. Pritisnite žlicom da dobijete palačinku. Kad se zapeče s donje strane, pažljivo okrenite i pecite s donje strane. Pecite smjesu u više manjih palačinki.

4. korak

Pustite da se ocijede na kuhinjskom papiru dok napravite namaz od sira s kojim ćete ih poslužiti.

5. korak

Nasjeckajte vlasac pa ga umiješajte u sir s vrhnjem. Po želji namazu dodajte i malo ljute paprike. Namaz poslužite s toplim palačinkama.

6. korak

Savjet: Popečke ili palačinke od krumpira kompaktinije su ako je krumpir sitno nariban. U njih možete dodati i naribane mrkve, tikvice, celer i pastrnjak. Korijenastom povrću dobro će pristajati i snažniji začini poput curryja ili kumina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:17