Pačja prsa s narančom

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg pačjih prsa (4 komada po 25 dag)
  • 4 naranče
  • 4 žličice zelenog papra iz salamure
  • 4 žličice meda
  • korica 1 limuna
  • 0,5 dl maraskina
  • 1 dl slatkog vrhnja

Priprema

1. korak

Kožicu pačjih prsa zarežite i ispecite na tavici na maslinovu ulju sa svih strana da postanu hrskava. Pečena zamotajte u foliju i stavite u pećnicu na 100 stupnjeva Celzija da budu na toplom dok zgotovite umak.

2. korak

Naranče očistite i isfiletirajte.

3. korak

Na tavicu stavite malo maslinovog ulja, med, narančin sok, file od naranče, zeleni papar i maraskino.

4. korak

Propirjajte da se umak malo iskuha. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte još 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.

5. korak

Za to vrijeme izrežite pačja prsa na trakice debljine 1 cm. Posložite po tanjuru i prelijte umakom. Ukrasite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:26