Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kg pačjih prsa (4 komada po 25 dag)
- 4 naranče
- 4 žličice zelenog papra iz salamure
- 4 žličice meda
- korica 1 limuna
- 0,5 dl maraskina
- 1 dl slatkog vrhnja
Priprema
1. korak
Kožicu pačjih prsa zarežite i ispecite na tavici na maslinovu ulju sa svih strana da postanu hrskava. Pečena zamotajte u foliju i stavite u pećnicu na 100 stupnjeva Celzija da budu na toplom dok zgotovite umak.
2. korak
Naranče očistite i isfiletirajte.
3. korak
Na tavicu stavite malo maslinovog ulja, med, narančin sok, file od naranče, zeleni papar i maraskino.
4. korak
Propirjajte da se umak malo iskuha. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte još 5 minuta. Posolite i popaprite po ukusu.
5. korak
Za to vrijeme izrežite pačja prsa na trakice debljine 1 cm. Posložite po tanjuru i prelijte umakom. Ukrasite i poslužite.