Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 100 g suhog kruha
- 1 kg jako zrelih rajčica, narezanih na kockice
- 1 zrela crvena paprika
- 1 zrela zelena paprika
- 1 srednji krastavac
- 2 češnja češnjaka, oguljena i zdrobljena
- 150 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice vinskog octa
- sol, papar
Priprema
1. korak
Kruh star nekoliko dana dvadesetak minuta namačite u mlakoj vodi te ga dobro ocijedite.
2. korak
U jednoj posudi pomiješajte na kockice nasjeckane zrele rajčice i paprike koje ste očistili od koštica.
3. korak
Ogulite i narežite krastavac te dodajte ostalom povrću. Sve pomiješajte te ubacite i usitnjeni češnjak i maslinovo ulje.
4. korak
Dodajte kruh koji ste prethodno usitnili na male komadiće. Dobro promiješajte sastojke, a zatim dodajte sol i papar u zrnu te ocat, prema želji.
5. korak
Sastojke izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu. Prebacite u poklopljenu posudu te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.