Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 2 oslića ili druge bijele ribe (oko 100 g svaki)
- 90 g pancete
- 100 g kukuruza
- 50 g maslaca
- 0,5 dl kiselog vrhnja
- sol, papar, lovorov list
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Oslića filetirati. Pancetu narezati na tanke šnite (mesoreznica na 0,5).
2. korak
Filete lagano posoliti i popapriti, te ih omotati u pancetu. Položiti ih u pleh na masni papir. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
3. korak
Kukuruz blanširati u vodi. Dodati maslac i izraditi štapnim mikserom dok ne nastane pire. (Ohladiti, dodati kiselo vrhnje, dobro promiješati i oblikovati u kvadrate. Prepržiti na vrućoj ploči štednjaka i servirati).
4. korak
Sve začiniti maslinovim uljem.
Idealan spoj ribe i mesa u savršenim omjerima uz dodatak kukuruza i maslinovog ulja.