Oslić u bluzi od pancete s pireom od kukuruza

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 2 oslića ili druge bijele ribe (oko 100 g svaki)
  • 90 g pancete
  • 100 g kukuruza
  • 50 g maslaca
  • 0,5 dl kiselog vrhnja
  • sol, papar, lovorov list
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Oslića filetirati. Pancetu narezati na tanke šnite (mesoreznica na 0,5).

2. korak

Filete lagano posoliti i popapriti, te ih omotati u pancetu. Položiti ih u pleh na masni papir. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.

3. korak

Kukuruz blanširati u vodi. Dodati maslac i izraditi štapnim mikserom dok ne nastane pire. (Ohladiti, dodati kiselo vrhnje, dobro promiješati i oblikovati u kvadrate. Prepržiti na vrućoj ploči štednjaka i servirati).

4. korak

Sve začiniti maslinovim uljem.

Idealan spoj ribe i mesa u savršenim omjerima uz dodatak kukuruza i maslinovog ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:03