Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 4 filea oslića (svaki od 150 g)
- 1 limun
- 2 žličice maslinova ulja
- 250 g mahuna
- 1 češanj češnjaka
- 150 g listova špinata
- 2 žlice vinskog octa
- 1/2 šalice kapara
Priprema
1. korak
Nabavite filete oslića s kožom. Stavite ribu u malu keramičku posudu. Zamiješajte dvije žlice soka od limuna i jednu žličicu ulja, popaprite pa prelijte preko ribe. Poklopite i ostavite na stranu desetak minuta. Zagrijte grill rešetku u pećnici (na oko 200 stupnjeva), a protvan ispod pokrijte folijom. Ostatak ulja zagrijte u velikoj teflonskoj tavi na srednje jakoj vatri.
2. korak
Dodajte mahune koje ste prethodno očistili. Miješajte ih na vatri oko tri minute pa dodajte češnjak na još minutu dvije. Zatim ubacite očišćene listove špinata i dvije žlice octa. Miješajte dok špinat malo ne uvene. Na kraju dodajte kapare i opet sve promiješajte.
3. korak
Ribu smjestite kožom prema dolje na grill rešetku i pecite je oko pet minuta ili dok nije dovoljno pečena prema vašoj procjeni. Servirajte povrće na tanjur pa na njega stavite ribu. Na kraju još sve pospite svježe mljevenim crnim paprom.