Orah ploške

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 8

Sastojci

  • KORE
  • 12 bjelanjaka
  • 20 dag glatkog brašna
  • 30 dag šećera
  • 20 dag mljevenih oraha
  • KREMA
  • 1 l mlijeka
  • 15 dag oštrog brašna
  • 12 žumanjaka
  • 10 dag šećera
  • 10 dag nasjeckanih oraha
  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema

1. korak

Za kore bjelanca izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg. Zatim u njih uz lagano miješanje kuhačom dodajte brašno i orahe. Podijelite na tri dijela jer od smjese morate dobiti tri kore.

2. korak

Razmažite trećinu smjese na masni papir na limu pa pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Ponovite još dva puta.

3. korak

Za kremu sve sastojke stavite u lonac pa kuhajte do trenutka vrenja. Pred kraj kuhanja ubacite nasjeckane orahe. Stavite na hladno da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa postupno ubacite u ohlađenu kremu.

4. korak

Kad smjesa postane kompaktna, premazujte njome koru po koru. Završni sloj ukrasite nasjeckanim orasima. Ohladite i narežite na ploške veličine zalogaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 18:15