Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 8
Sastojci
- KORE
- 12 bjelanjaka
- 20 dag glatkog brašna
- 30 dag šećera
- 20 dag mljevenih oraha
- KREMA
- 1 l mlijeka
- 15 dag oštrog brašna
- 12 žumanjaka
- 10 dag šećera
- 10 dag nasjeckanih oraha
- 2 dl slatkog vrhnja
Priprema
1. korak
Za kore bjelanca izmiksajte sa šećerom u čvrsti snijeg. Zatim u njih uz lagano miješanje kuhačom dodajte brašno i orahe. Podijelite na tri dijela jer od smjese morate dobiti tri kore.
2. korak
Razmažite trećinu smjese na masni papir na limu pa pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Ponovite još dva puta.
3. korak
Za kremu sve sastojke stavite u lonac pa kuhajte do trenutka vrenja. Pred kraj kuhanja ubacite nasjeckane orahe. Stavite na hladno da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag pa postupno ubacite u ohlađenu kremu.
4. korak
Kad smjesa postane kompaktna, premazujte njome koru po koru. Završni sloj ukrasite nasjeckanim orasima. Ohladite i narežite na ploške veličine zalogaja.