Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 90 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 250 g listova svježeg špinata
- šalica ricotta sira
- 2 žumanjka
- pola šalice naribanog parmezana
- sol, papar
- svježe mljeveni muškatni oraščić
- 1-4 žlice brašna
Priprema
1. korak
Operite i očistite špinat pa ga stavite u veliku tavu na srednju vatru. Kuhajte ga dok sasvim ne uvene, miješajući, 3-4 minute.
2. korak
Premjestite ga zatim u cjediljku i pustite da se ohladi, toliko da možete raditi rukama s njim. Iscijedite svu vodu koja je u njemu preostala i zatim grubo nasjeckajte.
3. korak
U velikoj zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, žumanjke i naribani parmezan. Dodajte brašno, jednu po jednu žlicu, dok ne dobijete konzistentnu smjesu. Smjesu zatim spremite u frižider na sat vremena.
4. korak
Pobrašnjenim rukama zamijesite okruglice pa ih jednu po jednu spuštajte u plitku posudu s ključalom vodom (možete si čak pomoći i žlicom za sladoled).
5. korak
U prvoj rundi ubacite otprilike pola količine okruglica, nemojte ih naguravati. Kuhajte ih 2-3 minute te povremeno nježno promiješajte. Kada su gotove, okruglice će isplivati na površinu. Vadite ih s rupičastom žlicom. Kada ih servirate pospite ih parmezanom.