Okruglice od špinata

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 90 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 250 g listova svježeg špinata
  • šalica ricotta sira
  • 2 žumanjka
  • pola šalice naribanog parmezana
  • sol, papar
  • svježe mljeveni muškatni oraščić
  • 1-4 žlice brašna

Priprema

1. korak

Operite i očistite špinat pa ga stavite u veliku tavu na srednju vatru. Kuhajte ga dok sasvim ne uve­ne, mi­je­­šajući, 3-4 minute.

2. korak

Premjestite ga zatim u cjediljku i pustite da se ohladi, toliko da možete raditi rukama s njim. Iscije­dite svu vodu koja je u njemu preosta­la i zatim grubo nasjeckajte.

3. korak

U ve­likoj zdjeli pomiješajte špinat, ricottu, žumanjke i naribani parmezan. Do­dajte brašno, jednu po jednu žlicu, dok ne dobijete konzistentnu smjesu. Smjesu zatim spremite u frižider na sat vremena.

4. korak

Pobraš­njenim rukama zamijesite okruglice pa ih jednu po jednu spuštajte u plitku posudu s ključalom vodom (možete si čak pomoći i žlicom za slado­led).

5. korak

U prvoj rundi ubacite otprilike pola količine okruglica, nemojte ih naguravati. Kuhaj­te ih 2-3 minute te povremeno nježno promije­šajte. Kada su gotove, okruglice će isplivati na površinu. Vadite ih s rupičastom žlicom. Kada ih servirate pospite ih parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:15