Okrugli keksi od lješnjaka

Težina pripreme: lagano

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 10 dag maslaca
  • 10 dag šećera
  • 1 jaje
  • 1 vrećica burbon vanilin šećera
  • 17 dag glatkog brašna
  • 10 dag mljevenih prženih lješnjaka

Priprema

1. korak

Odvojite žutanjak od bjelanjka. Miksajte zajedno na srednjoj brzini oko 3 minute maslac otopljen na sobnu temperaturu i šećer. Zatim dodajte žutanjak i vaniliju i još malo miksajte.

2. korak

Nakon toga dodajte brašno i sol i miksajte na najnižoj brzini dok se smjesa dobro ne poveže. Stavite u hladnjak na 2 sata.

3. korak

Pržene lješnjake i 2 žlice šećera pomiješajte u posudi. Od ohlađene smjese napravite loptice, umočite ih u lagano razmućen bjalanjak, a zatim u smjesu lješnjaka i šećera.

4. korak

Loptice udubite u sredini (uz pomoć kuhače) i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzija. Nakon toga ponovno udubite loptice i pecite ih još 8 do 10 minuta.

5. korak

Kad su keksi ispečeni, rupice napunite marmeladom po želji (jagoda, šumsko voće itd.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:24