Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 6
Sastojci
- 10 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 1 jaje
- 1 vrećica burbon vanilin šećera
- 17 dag glatkog brašna
- 10 dag mljevenih prženih lješnjaka
Priprema
1. korak
Odvojite žutanjak od bjelanjka. Miksajte zajedno na srednjoj brzini oko 3 minute maslac otopljen na sobnu temperaturu i šećer. Zatim dodajte žutanjak i vaniliju i još malo miksajte.
2. korak
Nakon toga dodajte brašno i sol i miksajte na najnižoj brzini dok se smjesa dobro ne poveže. Stavite u hladnjak na 2 sata.
3. korak
Pržene lješnjake i 2 žlice šećera pomiješajte u posudi. Od ohlađene smjese napravite loptice, umočite ih u lagano razmućen bjalanjak, a zatim u smjesu lješnjaka i šećera.
4. korak
Loptice udubite u sredini (uz pomoć kuhače) i pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva Celzija. Nakon toga ponovno udubite loptice i pecite ih još 8 do 10 minuta.
5. korak
Kad su keksi ispečeni, rupice napunite marmeladom po želji (jagoda, šumsko voće itd.)