Nugat dukati

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2 – 8

Sastojci

  • kol300 g glatkog brašna
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 200 g maslaca
  • 1 žličica kakaa
  • 1 žličica nutelle
  • 1 žumanjak
  • 50 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
  • 250 g nutelle ili drugog lješnjak namaza

Priprema

1. korak

Umijesiti tijesto od brašna, šečera, vanilin šećera, maslaca i jaja.

2. korak

Tijesto podijeliti na dva dijela (provjeriti vaganjem). Izmiješati žličicu nutele sa kakaom te dodati u jednu polovinu tijesta. Spremiti ih u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hladnjaku da odmori.

3. korak

Lješnjake popržiti i nasjeckati na sitne komadiće.

4. korak

Kad je tijesto odmorilo, izvaditi ga ih hladnjaka i svaki posebno razvaljati na cca 3mm debljine. Rezati krugove primjera 4 cm.

5. korak

Složiti ih na lim za pečenje, sve premazati razmućenim žumanjkom, a bijele keksiće posuti sjeckanim lješnjacima. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 15 min na 180 st.C, paziti da ne pregore.

6. korak

Nutellu malo ugrijati na pari ili u mikrovalnoj.

7. korak

Nutelom bogato puniti – spajati po jedan tamni i svjetli keks s tim da svjetli posut lješnjacima bude iznad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:20