Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 2 – 8
Sastojci
- kol300 g glatkog brašna
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 200 g maslaca
- 1 žličica kakaa
- 1 žličica nutelle
- 1 žumanjak
- 50 g nasjeckanih poprženih lješnjaka
- 250 g nutelle ili drugog lješnjak namaza
Priprema
1. korak
Umijesiti tijesto od brašna, šečera, vanilin šećera, maslaca i jaja.
2. korak
Tijesto podijeliti na dva dijela (provjeriti vaganjem). Izmiješati žličicu nutele sa kakaom te dodati u jednu polovinu tijesta. Spremiti ih u prozirnu foliju i ostaviti pola sata u hladnjaku da odmori.
3. korak
Lješnjake popržiti i nasjeckati na sitne komadiće.
4. korak
Kad je tijesto odmorilo, izvaditi ga ih hladnjaka i svaki posebno razvaljati na cca 3mm debljine. Rezati krugove primjera 4 cm.
5. korak
Složiti ih na lim za pečenje, sve premazati razmućenim žumanjkom, a bijele keksiće posuti sjeckanim lješnjacima. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 15 min na 180 st.C, paziti da ne pregore.
6. korak
Nutellu malo ugrijati na pari ili u mikrovalnoj.
7. korak
Nutelom bogato puniti – spajati po jedan tamni i svjetli keks s tim da svjetli posut lješnjacima bude iznad.