Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 120 g maslaca
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 šalica kakaa
- 1/2 šalice javorovog sirupa
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1 šalica brašna
- sok i pulpa jedne naranče
- korica jedne naranče
Priprema
1. korak
Zagrij pećnicu na 170. Maslac i šećer izmuti da postane mrvičasto. Dodaj javorov sirup, narančin sok, pulpu, kakao i naribanu koricu. Sve izmješaj. U drugoj posudi istuci jaja sa soli, pa ih dodaj smjesi od maslaca. Dodaj brašno pa zamijesi rukama. Bit će prilično ljepljivo. Po potrebi dodaj još malo brašna.
2. korak
Razvaljaj, ali ne previše tanko i tijesto prebaci na lim obložen masnim papirom. Izreži na željene oblike ili peci cijelo, pa kasnije lomi. (Mi smo se odlučili za ovu opciju. Točnije, namjera nam je bila izrezati zvjezdice nakon pečenja. Što nam nije uspjelo. Bio je pretvrdo. Pa smo samo izlomili u ciglice i proglasili kolač neuspjelim. Dok ga nismo kušali. Bio je genijalan. Plus, odlično stari. Grickao se cijeli tjedan. Koga briga što je grbav. Grbavo je chic.) Peci oko 20 minuta na 170 stupnjeva.