Namaz od dimljene pastrve s krekerima

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 70 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 250 g dimljene pastrve
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 120 g krem sira
  • 2 žlice kapara
  • sok jednog limuna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol i papar po želji
  • Krekeri:
  • 300 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 100 g paškog ribanca
  • sol, kim, svježi timijan
  • crveni papar za posipanje
  • Krekeri
  • 300 g glatkog brašna
  • 120 g maslaca
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 100 g paškog ribanca
  • sol, kim, svježi timijan
  • crveni papar za posipanje

Priprema

1. korak

Filete dimljene pastrve usitnite prstima pazeći da odvojite sve slučajno zalutale kosti. Pomiješajte sir i vrhnje pa dodajte ribi. Prelijte limunovim sokom, začinite maslinovim uljem i pospite sjeckanim kaparama. Sve promiješajte da dobijete namaz.

2. korak

Provjerite treba li dosoljavati (ovisno o slanosti ribe) i po želji popaprite. Ne pretjerujte s količinom sira ili vrhnja – okus dimljene ribe treba ostati dominantan. Poslužite uz tople ili hladne krekere.

3. korak

Od brašna, maslaca, vrhnja i sira zamijesite tijesto dodajući vode koliko treba. Posolite, dodajte kim i listiće timijana. Zamijesite tijesto u kuglu i ostavite u frižideru barem pola sata. Može stajati u frižideru preko noći pa ga je zgodno zamijesiti dan ranije.

4. korak

Razvaljajte tanko pa raširite po limu obloženom masnim papirom. Izrežite na željene oblike i po želji pospite grubo tucanim crvenim paprom ili krupnom solju. Pecite 10-15 minuta dok ne porumene.

5. korak

Od brašna, maslaca, vrhnja i sira zamijesite tijesto dodajući vode koliko treba. Posolite, dodajte kim i listiće timijana.

6. korak

Zamijesite tijesto u kuglu i ostavite u frižideru barem pola sata. Može stajati u frižideru preko noći pa ga je zgodno zamijesiti dan ranije.

7. korak

Razvaljajte tanko pa raširite po limu obloženom masnim papirom. Izrežite na željene oblike i po želji pospite grubo tucanim crvenim paprom ili krupnom solju. Pecite 10-15 minuta dok ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 12:37