Nabujak od špinata

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 6

Sastojci

  • 40 g maslaca
  • 3 jušne žlice brašna
  • 2,5 dl mlijeka
  • 4 žumanjka (sobne temperature)
  • 4 bjelanjka (sobne temperature)
  • sol, papar
  • 15 dag špinata, bez peteljki, sitno sjeckanog
  • 50 g ribanog kozjeg sira
  • alo krušnih mrvica za posipanje

Priprema

1. korak

U zdjeli rastopite maslac pa postupno sipajte brašno, brzo miješajući kako se ne bi stvorile grudice.

Miješajte na laganoj vatri otprilike minutu.

2. korak

Pažljivo miješajući, ulijte mlijeko, pojačajte vatru i miješajte dok se smjesa lagano ne stisne. Dodajte sitno sjeckani špinat te sve zajedno kuhajte dok se špinat ne opusti. Umiješajte ribani kozji sir i maknite zdjelu s vatre.

3. korak

Umiješajte u smjesu žumanjke te začinite solju i paprom. Zdjelice za soufflé (nabujak) namažite maslacem te u svaku uspite malo krušnih mrvica tako da se jednolično prilijepe za stranice i bazu (višak istresite).

4. korak

U zasebnoj posudi istucite bjelanjke pa ih blago ručno primiješajte smjesi sa špinatom. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljene zdjelice te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 15 minuta, dok nabujci ne poprime zlatno-smeđu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:42