Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 6
Sastojci
- 40 g maslaca
- 3 jušne žlice brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 4 žumanjka (sobne temperature)
- 4 bjelanjka (sobne temperature)
- sol, papar
- 15 dag špinata, bez peteljki, sitno sjeckanog
- 50 g ribanog kozjeg sira
- alo krušnih mrvica za posipanje
Priprema
1. korak
U zdjeli rastopite maslac pa postupno sipajte brašno, brzo miješajući kako se ne bi stvorile grudice.
Miješajte na laganoj vatri otprilike minutu.
2. korak
Pažljivo miješajući, ulijte mlijeko, pojačajte vatru i miješajte dok se smjesa lagano ne stisne. Dodajte sitno sjeckani špinat te sve zajedno kuhajte dok se špinat ne opusti. Umiješajte ribani kozji sir i maknite zdjelu s vatre.
3. korak
Umiješajte u smjesu žumanjke te začinite solju i paprom. Zdjelice za soufflé (nabujak) namažite maslacem te u svaku uspite malo krušnih mrvica tako da se jednolično prilijepe za stranice i bazu (višak istresite).
4. korak
U zasebnoj posudi istucite bjelanjke pa ih blago ručno primiješajte smjesi sa špinatom. Dobivenu smjesu rasporedite u pripremljene zdjelice te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 15 minuta, dok nabujci ne poprime zlatno-smeđu boju.