Mudlini s vrhnjem

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 500 g brašna
  • jaje, malo soli
  • malo mlake vode
  • preljev:
  • žlica masti
  • 2 dl vrhnja
  • 100 g slanine
  • ljuta paprika

Priprema

1. korak

Pomiješajte brašno i sol. U sredinu hrpe dodajte jaje. Zamijesite, dodajući vode koliko je potrebno. Tijesto treba biti prilično meko i podatno. Pustite da tijesto odstoji.

2. korak

Nakon petnaestak minuta razvaljajte tijesto. Narežite ga na pravokutnike široke oko pet centimetara, a onda još i usitnite na manje kvadrate.

3. korak

Rukama oblikujte mudline, valjajući tijesto između dlanova, da dobijete oblik mudlina koji se sužavaju prema rubovima kao na slici. Kuhajte mudline u puno slane vode.

4. korak

Za to vrijeme na tavi zagrijte mast. Bacite na vatru i slaninu narezanu na štapiće. Čim postane hrskava ugasite vatru. Prelijte vrhnjem, posolite i poparite. Ocijeđenu tjesteninu prelijete umakom od vrhnja.

5. korak

Savjet: Ovo vrlo jednostavno jelo trebali bi izbjegavati dijetalci. Ipak, okus je poseban upravo zahvaljujući kombinaciji vrhnja i slanine s domaćim, nešto grubljim tijestom. Zanimljive rezultate dobit ćete i s crnim brašnom, kombinacijom raženog i pšeničnog, ili heljdinog brašna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 18:44