Morski pas u toplom umaku od pjenušca

Riba i vino, zaljubljeni par

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 80 dag morskog psa
  • 15 dag rokule
  • 15 dag matovilca
  • 2 grančice peršina
  • 12 cherry rajčica
  • 6 režnjeva češnjaka
  • 2 dcl pjenušca
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • nekoliko kapi tabasca
  • morska sol

Priprema

1. korak

Odreske psa posolite, nakapajte maslinovim uljem pa popecite na gradelama ili grill tavi.

2. korak

U međuvremenu na preostalom maslinovu ulju pirjajte češnjak rezan na listiće, narezani peršin i cherry rajčice rezane na pola.

3. korak

Pirjajte na srednje jakoj vatri dok rajčice malo ne omekšaju, posolite i dodajte tabasco pa ulijte pjenušac. Pojačajte vatru i pirjajte miješajući dok ne ostane četvrtina tekućine.

4. korak

Na svaki tanjur stavite rokulu i matovilac, preko njih odreske morskog psa

pa sve prelijte toplim umakom od pjenušca i rajčica. Po volji dodatno začinite maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:30