Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 80 dag morskog psa
- 15 dag rokule
- 15 dag matovilca
- 2 grančice peršina
- 12 cherry rajčica
- 6 režnjeva češnjaka
- 2 dcl pjenušca
- 0,5 dcl maslinovog ulja
- nekoliko kapi tabasca
- morska sol
Priprema
1. korak
Odreske psa posolite, nakapajte maslinovim uljem pa popecite na gradelama ili grill tavi.
2. korak
U međuvremenu na preostalom maslinovu ulju pirjajte češnjak rezan na listiće, narezani peršin i cherry rajčice rezane na pola.
3. korak
Pirjajte na srednje jakoj vatri dok rajčice malo ne omekšaju, posolite i dodajte tabasco pa ulijte pjenušac. Pojačajte vatru i pirjajte miješajući dok ne ostane četvrtina tekućine.
4. korak
Na svaki tanjur stavite rokulu i matovilac, preko njih odreske morskog psa
pa sve prelijte toplim umakom od pjenušca i rajčica. Po volji dodatno začinite maslinovim uljem.