Mlado zapečeno povrće

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • oko 12 mladih krumpira s korom
  • oko 9 češnjeva češnjaka
  • kadulja, listići koromača
  • malo tanko narezane pancete
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • oko 4 fileta slanog inćuna

Priprema

1. korak

Krumpirima (uz pomoć nožića za vađenje sredine iz jabuka) izdubiti sredinu, pa ih prokuhati 15 minuta.

2. korak

Procijediti te zatim u unutrašnjost svakog krumpira staviti po šnitu pancete, listić kadulje i po jedan file inćuna.

3. korak

U posudu za pečenje na masni papir položiti krumpire, oguljene mlade mrkvice i cijele

češnjeve česnjaka, samo blago zgnječene.

4. korak

Sve dobro nauljiti maslinovim uljem, posoliti i popapriti. Zapeći u prethodno zagrijanoj

pećnici na 220 stupnjeva još 15 minuta. Prije serviranja posuti svježim listićima koromača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:31