Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 400 g mladih mahuna
- 200 g mini rajčica
- 5 žlica maslinova ulja
- 3 žlice limunova soka
- glavica luka
- sol, papar
- bosiljak
- peršin
- 2 češnja češnjaka
- šećer
- 200 g feta sira
Priprema
1. korak
Mahune očistite, narežite na komadiće dugačke tri centimetra i skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhane mahune ocijedite i ostavite da se ohlade.
2. korak
Rajčice izrežite na polovice i pomiješajte s ohlađenim mahunama. Feta sir narežite na male kockice i pomiješajte ga s povrćem. Izmiješajte ulje, limunov sok i šećer kako biste napravili preljev za salatu, a potom dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i začinsko bilje.
3. korak
Tim preljevom prelijte mahune, rajčice i sir, promiješajte i neko vrijeme pustite da odstoji kako bi se svi okusi proželi. Prije nego što poslužite, salatu ponovo promiješajte i dodajte još začina u željenoj količini.
4. korak
Savjet: Mlade mahune možete i kiseliti. Očistite ih i stavite na nekoliko minuta u posoljenu vruću vodu, pa osušite na cjedilu. Kada se dobro posuše, slažite ih u posudu kojoj ste dno obložili posoljenim kupusom. Svaki sloj pospite solju, a na kraju poklopite listovima kupusa, krpom i opterećenim drvenim poklopcem. Kisele se nekoliko tjedana.