Mlade mahune s fetom

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 400 g mladih mahuna
  • 200 g mini rajčica
  • 5 žlica maslinova ulja
  • 3 žlice limunova soka
  • glavica luka
  • sol, papar
  • bosiljak
  • peršin
  • 2 češnja češnjaka
  • šećer
  • 200 g feta sira

Priprema

1. korak

Mahune očistite, narežite na komadiće dugačke tri centimetra i skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhane mahune ocijedite i ostavite da se ohlade.

2. korak

Rajčice izrežite na polovice i pomiješajte s ohlađenim mahunama. Feta sir narežite na male kockice i pomiješajte ga s povrćem. Izmiješajte ulje, limunov sok i šećer kako biste napravili preljev za salatu, a potom dodajte sitno nasjeckani luk, češnjak i začinsko bilje.

3. korak

Tim preljevom prelijte mahune, rajčice i sir, promiješajte i neko vrijeme pustite da odstoji kako bi se svi okusi proželi. Prije nego što poslužite, salatu ponovo promiješajte i dodajte još začina u željenoj količini.

4. korak

Savjet: Mlade mahune možete i kiseliti. Očistite ih i stavite na nekoliko minuta u posoljenu vruću vodu, pa osušite na cjedilu. Kada se dobro posuše, slažite ih u posudu kojoj ste dno obložili posoljenim kupusom. Svaki sloj pospite solju, a na kraju poklopite listovima kupusa, krpom i opterećenim drvenim poklopcem. Kisele se nekoliko tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:09