Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 120 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- jedna teleća koljenica, ili četiri odreska s kosti, debela oko tri centimetra.
- 1/2 šalice oštrog brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice maslaca
- glavica luka
- 1 celer
- dvije mrkve
- 4 češnja češnjaka
- 2 lovorova lista
- 2 šalice temeljca
Priprema
1. korak
Zamolite mesara da vam ispili teleću koljenicu na odreske debljine oko tri centimetra ili kupite već narezane odreske s kosti. Posolite ih i uvaljate u oštro brašno.
2. korak
Zagrijte u tavi maslinovo ulje, pa na njemu popržite odreske s obje strane, dok ne postanu lijepo tamni. Maknite meso s vatre.
3. korak
Na istoj tavi dinstajte sitno sjeckani luk i korjenasto povrće, podlijevajte s nekoliko žlica temeljca, dok ne omekša. Pred kraj dodajte i češnjak.
4. korak
Povrće prebacite u veliku duboku posudu s poklopcem. Na povrće položite komade mesa. Podlijte ugrijanim temeljcem i dodajte lovorov list. Poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
5. korak
Pecite sat i pol. Nakon toga provjerite je li meso sasvim mekano, pa pecite otklopljeno još petnaestak minuta da se umak malo zgusne, a meso zapeče.
6. korak
Poslužite posuto gremolatom (peršin i naribana limunova korica) uz rižoto ili običnu kuhanu rižu.