Milanski Osso Bucco

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 120 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • jedna teleća koljenica, ili četiri odreska s kosti, debela oko tri centimetra.
  • 1/2 šalice oštrog brašna
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice maslaca
  • glavica luka
  • 1 celer
  • dvije mrkve
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • 2 šalice temeljca

Priprema

1. korak

Zamolite mesara da vam ispili teleću koljenicu na odreske debljine oko tri centimetra ili kupite već narezane odreske s kosti. Posolite ih i uva­ljate u oštro brašno.

2. korak

Zagrijte u tavi maslinovo ulje, pa na njemu popržite odreske s obje strane, dok ne postanu lijepo tamni. Maknite meso s vatre.

3. korak

Na istoj tavi dinstajte sitno sjeckani luk i korjenasto povrće, podlijevajte s nekoliko žlica temeljca, dok ne omekša. Pred kraj dodajte i češnjak.

4. korak

Povrće prebacite u veliku duboku posudu s poklopcem. Na povrće položite komade mesa. Podlijte ugrijanim temeljcem i dodajte lovorov list. Poklopite i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.

5. korak

Pecite sat i pol. Nakon toga provjerite je li meso sasvim mekano, pa pecite otklopljeno još petnaestak minuta da se umak malo zgusne, a meso zapeče.

6. korak

Poslužite posuto gremolatom (peršin i naribana limunova korica) uz rižoto ili običnu kuhanu rižu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:17