Naslovnica » Recepti » Mesna štruca

Mesna štruca

Ocijeni članak:

  • 4
  • 4
  • 70

Koraci pripreme

  • 1U posudi pomiješajte sve sastojke za štrucu - mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice, mlijeko i začine. Izmjesite rukama da smjesa bude ravnomjerna. Oblikujte rukama u štrucu i stavite u lagano namašteni kalup za pečenje.
  • 2 Po želji ovu štrucu možete premazati umakom od rajčice - pomiješajte šalicu pelata, žlicu smeđeg šećera i žlicu senfa. Izmiksajte pa premažite štrucu. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.
  • 3 Poslužite s krumpir-pireom kojemu ste prije pirjanja dodali i manju glavicu kuhanog celera.
  • 4Savjet: Ako želite da struktura vaše štruce bude malo prozračnija krušne mrvice zamijenite svježim kruhom. Izdubite samo meki dio od dvije ili tri šnite kruha. Natopite krih u mlijeku, pa sve dodajte smjesi prema receptu. Štrucu možete peći u manjem pravokutnom kalupu, ili u običnoj vatrostalnoj posudi, oblikovano rukama u željeni oblik. Prelivena umakom od rajčice ove će štruca imati posebno intenzivan okus.

Sastojci

  • 1 kg mljevene junetine
  • 1 jaje
  • luk
  • šalica mlijeka
  • šalica krušnih mrvica
  • sol, papar
  • dvije žlice sjeckanog peršina

3 komentara

  • Tina 20. Veljača 2013. u 09:50

    Poštovani, ja radim mesnu štrucu na način kako ste to opisali pod 4 s tim da ne upotrebljavam samo unutrašnjost kruha nego i koricu, a od začina dodajem sol, biber, malo vegete i peršinov list. Moj savjet je da sitno isjeckani luk lagano prepržite na mrvici maslaca prije nego ga dodate ostatku smjese. Također, mesnu štrucu možete napuniti kuhanim jajima i možete ju peći bez kalupa, lijepo ju oblikujte vlažnim rukama te stavite na alu-foliju i pecite dok ugodno ne porumeni površina štruce. Moja djeca obožavaju mesnu štrucu, a izgleda atraktrivno i za svečane prigode, a jednostavna je za pripremu. Pozdrav i ugodan dan

    • Buba 3. Travanj 2013. u 08:47

      Da li je prekrijete folijom dok se pece?

  • ivana kmet11 3. Travanj 2013. u 20:43

    odlicno je moji je obozavaju

Komentiraj

Niste registrirani? Učinite to ovdje.

Connect with Facebook